برای درست کردن تهچین مرغ هم درست مثل بقیه دستور غذاهای ایرانی، روشهای زیادی وجود دارد؛ چراکه همه اصرار دارند روش خودشان (یا مادرشان) بهترین است.
مواد لازم تهچین مرغ برای ۸ الی ۱۰ نفر
کمی زعفران با کیفیت
روغن کانولا ،روغن گردو یا هستهانگور
۱ عدد پیاز زرد خرد شده
۲ حبه سیر له شده
۲ عدد سینه مرغ بدون پوست و استخوان
۲ لیوان ماست یونانی
۲ عدد زرده تخممرغ
۳ پیمانه برنج، شسته شده (تا حدی که آب رویش شفاف شود)
۳ قاشق غذاخوری زرشک، به علاوه ۱ قاشق غذاخوری دیگر برای تزئین (اختیاری)
۱ قاشق چایخوری شکر
۲ قاشق غذاخوری کره آب شده
گلبرگهای خشک گل رز و پسته برای تزئین (اختیاری)
روش پخت تهچین مرغ
برای درست کردن تهچین مرغ بهتر است از یک روز قبل برنامهریزی کنید. کمی زعفران با کیفیت را داخل یک هاون زعفران ریخته و آن را پودر کنید، سپس پودر زعفران را به همراه کمی آب گرم داخل یک کاسه کوچک بریزید، هم بزنید و اجازه دهید به همان شکل بماند. در نهایت یک مایع زعفران نارنجی روشن خواهید داشت.
در یک ماهیتابه کمی
روغن سالم (روغن کانولا) بریزید و پیاز و سیر خرد شده را در آن تفت دهید. سپس به سینههای مرغ نمک و فلفل بزنید و آنها را داخل همین ماهیتابه بگذارید. ۱ لیوان آب اضافه کنید، درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید مرغها روی حرارت متوسط بپزند (حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه).
همزمان با پختن مرغها، ماست و ۵ قاشق غذاخوری زعفران را با نمک و فلفل ترکیب کرده و زردههای تخم مرغ را اضافه کنید، و هم بزنید. مرغهای پخته شده را به قطعات کوچک متوسط ببرید و سپس در مخلوط ماست و زعفران قرار دهید. روی ظرف را بپوشانید و اجازه به مدت ۱۲ ساعت یا یک شب در یخچال بماند. (در این بین برنج را هم کاملا بشویید و اجازه دهید به مدت یک شب در آب خیس بخورد)
فر را روی دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت بگذارید و کف یک ظرف را چرب کنید. مرغ را از یخچال خارج کنید و آب برنج را هم خالی کنید. داخل یک قابلمه بزرگ، ۶ لیوان آب و یک کمی نمک بریزید، وقتی آب جوش آمد برنج را اضافه کنید. هرچند وقت یکبار برنج را چک کنید، هرموقع برنج نرم شد و دیگر سفت نبود، آن را داخل یک صافی آبکش کنید.
در حالی که برنج در حال پختن است، زرشکها را داخل یک سینی بریزید و زرشکهای خراب را جدا کنید. زرشک معمولا در مناطق کوهستانی جمعآوری میشود بنابراین باید به طور کامل شسته شود. آن ها را با آب سرد بشویید و سپس در یک کاسه ریخته و دوباره رویشان آب بریزید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه خیس بخورند؛ سپس کمی
روغن مایع را در یک تابه گرم کنید و زرشکها را به همراه شکر و باقیمانده مایع زعفران در تابه بریزید. زرشک خیلی زود می سوزد، بنابراین مرتب هم بزنید تا شکر آب شده و زرشکها هم کمی باد کنند، سپس تابه را بلافاصله از روی حرارت بردارید.
قطعات مرغ را از مخلوط ماست و زعفران خارج کرده و برنج پخته شده را به این مخلوط اضافه کرده و کاملا باهم ترکیب کنید، و در صورت نیاز کمی نمک به آن اضافه کنید. نصف برنج را داخل ظرفی که از قبل چرب کرده بودید بریزید و با کف قاشق آن را فشار دهید تا به طور مساوی همه جا پخش شود.
مرغها را روی برنج بچینید و زرشکها را روی آن بریزید. نصف دیگر برنج را هم روی بریزید و به آرامی با کف قاشق فشار دهید. روی برنجها کره آب شده بریزید و روی ظرف را با فویل بپوشانید؛ سپس به مدت ۲ ساعت در فر قرار دهید.
وقتی که برنج دم کشید، آن را به آرامی داخل یک ظرف مورد نظر برگردانید، به طوری که سطح داخلی برنج که ترد و تهدیگی شده رو به بیرون قرار بگیرد. در صورت تمایل می توانید با بقیه مخلوط زرشک، گلبرگهای گل رز و پسته روی برنج را تزئین کنید. تهچین مرغ را مثل کیک برش بزنید و در بشقاب بگذارید.